1 Mart 2011 Salı

SSRS – Rol Center Integration / Grafik eskenlenlerindeki hatalı değerler

Yaşadığım bir problemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Eğer yapınızda Microsoft SQL Server 2008 Reporting Services kullanıyorsanız Microsoft Dynamics AX 2009 Role Center üzerindeki bazı grafiklerde, Y ekseninda hatalı veriler görebilrsiniz. Örneğin 0-1000 aralığında olması gereken bir skala için  0-0-0-1-1-1 değerlerinin gözükmesi gibi.
“Report Library Report
Cust                 CashIflowvsCashOutflow
  CashReceiptJournalTotalsTrxCount
  ExpectedCashNextDays
  PostedCustomerInvoiceTotalsandTrxCnt
  
Ledger ActualvsBudget
  GrossProfitinthePastXPeriods
  SalesInPastXMonths
  TotalAccountPayablePastXPeriods
  TotalAccountsReceivablePastXPriods
  TotalExpensesByPeriod
  
Vend PurchasesPastXPeriods
  VendorInvoiceJournalTotalTrxCount
  VendorPaymentJournalTotalTrxCount”
Dah önceki yazılarımda da belirttiğim üzere eğer Eğer Microsoft SQL Server 2005 Reporting Services kullanıyorsanız bu sorun yaşanmamaktadır yada SQL 2008 R2. Fakat SQL 2008 bir çok noktada entegrasyon sıkıntısı yaşatmıştı bizlere. Bu da onlardan biri olmakla beraber çözmek için bir hayli zaman kaybına sebep oldu.
Aslında problemin kaynağı Raporun tasarımdaki bir parametreden kaynaklanmakta. Çözüm için Raporu Visual Studio birlikte açıp, XYChart seçeneklerinden hatalı olan grafiği seçip özellikler alanında
Data Scale Max Value: değerini 1E-06 ‘dan 0 değerine çekmemiz gerekmekte. (bu aynı zamanda otomatik anlamınada gelmektedir.)
Bu işlemden sonra Raporu Tekrar AOD için kaydetmeliyiz.
Aynı şekilde güncellenen raporu Microsoft Dynamics AX 2009 Report Deployment aracını kullanarak Reporting Servicess için de Deploy etmemiz gerekmekte.
Sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder